Skip to main content

WSSA

World Sport Stacking Association

Morten Palner, landerepræsentant for sporten i Danmark:

”Sporten er både sjov og demokratisk: Det betyder ikke noget, om du er pige eller dreng, går til dans eller fodbold. Unge og gamle kan stacke side om side, og til konkurrencer er det muligt både at stille op individuelt, i doubler og i stafetter.

Jeg blev trukket ind i stacking-verdenen i 2013, da mine to børn startede i KSSK, Københavns Sport Stacking Klub. Sidenhen har vi i familien høstet en del topresultater – bl.a. podieplaceringer til DM, EM og VM; og vi har underholdt med Speed Stacks i TV2-programmer som Godmorgen Danmark, TV2 Lorry, DR’s Danmarksindsamling og Danmark har Talent. Se videoen fra Talent-programmet her:

Jeg er uddannet pædagog og coach hos Sofia Manning, og det har helt fra begyndelsen været tydeligt for mig, at Sport Stacking – udover at være sjovt – har meget mere at byde på.

Jeg har set, hvordan mange børn er blevet bedre til at koncentrere sig og holde ved, har fået styrket deres koordinationsevner og er blevet bedre til at samarbejde; og set hvordan deres selvtillid er vokset i takt med deres personlige fremskridt.

Med tiden har jeg introduceret flere tusinde børn og unge – og deres familier – til sporten. Det har jeg bl.a. gjort på det fritidshjem, jeg gennem 6 år var leder af. Derudover har jeg også stået bag diverse forløb på andre fritidshjem, SFO’er, klubber og skoler – f.eks. til skolernes motionsdag.

Da det første officielle Europamesterskab i Sport Stacking blev holdt i 2022 – og ovenikøbet i Danmark – fik jeg verdens hurtigste stacker, William Orrell fra USA, til at lave en meget fin velkomstvideo, som kan ses i linket her:

Verdens hurtigste Cycle på 4.431 s. har Orrell i øvrigt lavet iført min danske landsholdstrøje! Se hans spetakulære rekord her”:

Turneringer og begivenheder

Sport Stacking har haft en positiv indvirkning på over 10 millioner udøvere i alle aldre verden over. På grund af populariteten finder Sports Stacking turneringer og begivenheder sted i hele verden kulminerende i en årlig finale… WSSA World Sport Stacking Championships!

World Sport Stacking Association (WSSA) er den officielle styrende instans for sporten. WSSA bringer Sport Stacking til nye højder gennem klubber, ligaer, turneringer og mesterskaber.

BESØG WSSA