Skip to main content

Om sporten

– og videnskaben bag

Hvad er Sport Stacking?

Sport Stacking – eller frit oversat ”kopstabling” – er for alle aldre. Det nærmeste man kommer en primær målgruppe er børn i SFO- og skolealderen.

Sporten går kort fortalt ud på at stable specialdesignede kopper i forudbestemte pyramideformede sekvenser. For at komme i gang kræver det kun en særlig måtte og et sæt Speed Stacks-kopper og evt. en timer til at tage tid med.

Sporten er meget inkluderende og stiller ingen særlige atletiske krav til udøveren. Alligevel er der masser af spændende udfordringer til dem, der ønsker det. Du kan eksempelvis forsøge at slå dine egne eller andres bedste tider eller give dig i kast med en af de mange underholdende freestyle-discipliner.

Erfaringsmæssigt vil børn med et højt energiniveau – og børn der kan have svært ved at indgå i et traditionelt skoletilbud – ofte opleve en positiv effekt af kopstabling.

Videnskaben bag det sjove

Forbedret øje-hånd-koordination og reaktionstid

“Væsentlige forbedringer blev noteret for øje-hånd koordination og reaktionstid i både den dominerende og ikke-dominerende hånd. Derfor er Sport Stacking effektivt til at forbedre både øje-hånd koordination og reaktionstid.”

Det fremgår af rapporten “The Influence of Sport Stacking on Hand-Eye Coordination and Reaction Time of Second-Grade Students” offentliggjort i Research Quarterly for Exercise and Sport, Dr. Steven Murray (Dept. of Human Performance and Wellness, Mesa State College) og Dr. Brian Udermann (Dept. of Exercise and Sport Science, University of Wisconsin-Lacrosse).

Sociale medier

Sport Stacking er stærkt eksponeret på de sociale medier som f.eks. YouTube, hvor stackere fra hele verden deler deres oplevelser, sejre, nederlag, personlige rekorder og træningstips. Tryk på linket herunder for at besøge Speed Stacks Danmarks YouTube-kanal:

Har du lyst til at vide mere?

KONTAKT OSLÆR AT STACKE